Månförmörkelse

Inatt skulle jag ut och fota månförmörkelsen, väderprognosen sa klart väder, och allt var packat när klockan ringde strax efter 02,00 inatt.

Snabb koll ute visade en hel del moln, men fullmånen syntes, så det var bara att åka iväg. Jag hade valt en brygga vid Karlsudd, utanför Vaxholm med bra vy åt sydväst.

När jag kom dit var det ännu mer moln och månen, kunde jag se mig om i stjärnorna efter.

moon-1-2

Vaxholm däremot syntes i natten med sina ljus.

moon-2

Och stjärnorna i öster syntes. Den starka stjärnan är Venus och den längst ned åt vänster är Mars. Till höger om Mars strax ovanför är Regulus, det är en av stjärnorna i stjärnbilden Lejonet. Tyvärr var Jupiter någonstans nedanför i molnen och syntes inte.

moon-3

Efter ett par timmar med ökande molnighet, två Finlandsfärjor och lite kall vind börjar gryningen visa sig i öst. Jag säger god natt till ett Vaxholm som börjar vakna, vänder den osynliga månen ryggen och åker hem till en varm säng.

Naturligt för Tisdagstema, Our World

/T

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser

14 thoughts on “Månförmörkelse

  1. Jag var också orolig för molnigheten. Men så länge man såg stjärnor mellan molnen fanns det hopp att se månförmörkelsen. Och helt uppenbarade den sig och den var röd och fin:-)

  2. Jag försov mig och vaknade kvart över fyra och då var den lite röd men i nedan. Du gjorde iaf ett försök men blev lurad på konfekten av molnen. Snygga bilder har du fått trots allt och jag har fått en lekton i astronomi. Det gillar jag.

    1. Jo, lite snopet var det. Men man måste ju chansa, och visst är det trögt att komma iväg, kudden skriker högt ända tills man kommer ut till bilen 🙂

  3. Ja ibland vinner man och ibland förlorar man 🙂 Supervacker vinkel! Samt du utnyttjar traderna bra! Snygga bilder från en fin plats så att säga, jag har semestrat några gånger ute på Skarpö 🙂 Jag hade turen på min sida… i början var det moln men till slut vart det bra! En timmes sömn och sedan kneget 😉 (jag har tyvärr inte hunnit publicera mina bilder men det kommer)

  4. Kul att du gillade dem. Jo, man måste chansa lite och det är inte vinst varje gång, i alla fall inte på det sätt man tror. Och sömn är överskattat, när man väl kommer utanför dörren 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s